|

ALERTĂ IAȘI. 12 elevi, luaţi de ambulanţe de la şcoală, unde li s-a făcut rău după ce au mâncat corn şi lapte

Corn_si_lapte 4Un număr de 12 copii au fost preluaţi de ambulanţe, luni 24 februarie, de la Școala Gimnazială din localitatea ieşeană Valea Oilor, comuna Bălţaţi, după ce li s-a făcut rău, având simptome de toxiinfecţie alimentară, reprezentanţii şcolii spunând că elevii au început să se simtă rău după ce au mâncat cornuri şi lapte, anunță MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi, iniţial au existat solicitări pentru preluarea a cinci copii cărora li s-a făcut rău, iar ulterior numărul copiilor cu simptome de toxiinfecţie alimentară a crescut la 12. „Copiii au simptome de toxiinfecţie alimentară şi au fost trimise ambulanţe de la Târgu Frumos pentru a-i prelua de la şcoala din Valea Oilor. Vor fi duşi la o unitate de primiri urgenţe din Târgu Frumos şi dacă situaţia o va impune vor fi transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi”, a declarat dr. Luminiţa Budrun, medic coordonator la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi. Potrivit medicilor de la Centrul Primiri Urgențe Târgu Frumos, elevii au vârste cuprinse între 9 și 14 ani și acuză dureri mari de cap, grețuri și vărsături. Starea febrilă încă nu a apărut, dar, potrivit specialiștilor, acest simptom poate debuta în câteva ore. Toți cei 12 pacienți au fost transferați cu mașinile Serviciului de Ambulanță Iași, dar și cu utilitarele pentru victime multiple de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași către Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.
Inspectoratul Școlar Iași a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele acestui incident și monitorizează împreună cu Direcția de Sănătate publică Iași starea de sănătate a elevilor. „IȘJ Iași monitorizează cu cea mai mare atenție ancheta care se desfășoara în acest moment la Școala Gimnazială Valea Oilor, din comuna Bălțați, unde un număr de 12 elevi de clasa a V-a și a VI-a din totalul de 84 ai școlii au ajuns la spital după ce au consumat cornurile pe care le-au primit de la școală, în cadrul programului Laptele și Cornul. De asemenea verificăm dacă au fost respectate procedurile de preluare și distribuție a cornurilor la nivelul unității de învățământ. Dorim să știm exact cine se face vinovat de situația creată – situație care este foarte gravă – fapt pentru care comunicăm și cu Direcția de Sănătate Publică Iași”, au declarat pentru site-ul bzi.ro, oficiali din cadrul Inspectoratului Școlar Iași.

Corn_si_lapte 2Corn_si_lapte 1

URL scurt: http://www.moldova24.ro/?p=33811

Publicat de pe 24 Feb 2014. Publicat in SOCIAL, ACTUALITATE, BREAKING NEWS, GALERIE MULTIMEDIA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Șeful Poliției Neamț maltratează o copilă de 14 ani. Sursa: 7Est

Comentate recent

  • M.p: Rusine ca faceti sa sufere acesti copii
  • M.p: Nu este adevarat sunt doar minciuni.Vom vedea cand va iesi adevarul cine va veni sa-si ceara scuze pt defaimare...
  • CHISALITA CATALINA: Buna ziua!Ma bucur ca in sfirsit cineva sa hotarit sa spuna adevarul despre ce se intimpla in...
  • Cornel: ACET fiind o firma specializata in transportul apei, a facut studii pentru obtinerea energiei din apa...
  • vasile avadanei: am fost penultimul jefuit de savel matache intr-un lung sir de victime. teza mea de doctorat a...