|

CAPITALA FRANCOFONIEI. Confederația Decanilor Facultăţilor de Medicină Dentară de Expresie Total sau Parţial Franceză din întreaga lume se reunește la Iași

Norina Forna 1Premieră medicală și științifică absolută la Iași. Organismul de conducere a Confederaţiei Decanilor Facultăţilor de Medicină Dentară de Expresie Total sau Parţial Franceză din întreaga lume îşi va derula prima şedinţă la Iaşi.

Cu această ocazie, va fi evaluată din punctul de vedere al standardelor educaţionale, de cercetare şi asistenţă medicală, Facultatea de Medicină Dentară din Iaşi, după 5 ani de la evaluarea anterioară. Toate aceste evenimente sub semnul unicităţii se vor derula la Iaşi, în perioada 4-6 aprilie, la Centrul de Conferinţe Palas, cu ocazia celei de-a 18-a ediții a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi. Preşedinte de Congres al reuniunii de la Iași este prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultății de Medicină Dentară Iași.
”Tradiţia colaborărilor francofone se împleteşte cu spiritul academic şi de avangardă, conferind amploare acestui congres internaţional de excepţie. Este într-adevăr un eveniment unic prezenţa întregului birou CIDCDF la Iaşi, în acelaşi timp derulându-se şi evaluarea Facultăţii de Medicină Dentară de către acesta”, a menţionat prof.univ.dr. Norina Forna.
“Prezenţa noastră la Iaşi, în calitate atât de evaluatori ai standardelor educaţionale ale Facultăţii de Medicină Dentară din Iaşi cât şi de membri ai bordului CIDCDF este o fericită alegere şi un real rezultat al votului nostru unanim. Trebuie să recunosc că un factor ce a contribuit în mod decisiv la ideea evaluării Facultăţii de Medicină Dentară din Iaşi şi de derulare a primei şedinţe de bord în actuala structură a biroului CIDCDF a fost prezenţa activă în calitate de vicepreşedinte CIDCDF a doamnei Decan, prof.univ.dr. Norina Forna”, a declarat prof.univ.dr. Charles Pilipili, Preşedinte CIDCDF.
Tema Congresului reuneşte două faţete cu profund impact practic, performanţa la care tindem în fiecare zi, pe care o materializăm prin intermediul biomaterialelor, al tehnicilor şi tehnologiilor de avangardă, în acelaşi timp detaliindu-se posibilităţile de management ale limitării sau evitării malpraxisului în practica curentă.
„La acest eveniment, eu şi colegii mei vom încerca să găsim împreună soluţii de evitare a malpraxisului. Atât medicii cât şi pacienţii trebuie să-şi cunoască drepturile, doar că medicii au, pe lângă drepturi, şi îndatoriri. O greşeală, o singură clipă de neatenţie pot transforma o vizită la medic într-o experienţă nedorită pentru pacient, iar pentru medic poate însemna o carieră distrusă”, a afirmat prof.univ.dr. Norina Forna.
Prezenţa Academiei Naţionale Franceze de Chirurgie Dentară, a Academiei Române, a Academiei de Ştiinţe Medicale, a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România şi a Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova conferă evenimentului ştiințific standarde reale, ce guvernează latura educaţională şi medicală contemporană. Programul ştiinţific variat aduce în prim-plan importanţa componentei practice, materializată prin hands on-uri destinate urgenţelor medico-dentare, prin intermediul manechinelor performante computerizate şi în egală măsură reabilitării implanto-protetice.
Nume de marcă ale medicinii şi medicinii dentare româneşti şi internaţionale vor fi prezente la acest eveniment notabil, aducându-şi contribuţia la reuşita şi unicitatea manifestării ştiinţifice: prof.univ.dr. Irinel Popescu, Preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România, prof.univ.dr. Gheorghe Benga, Membru al Academiei Române, prof.univ.dr. Constantin Ionescu Târgovişte, membru al Academiei Române, decanii Facultăţilor de Medicină Dentară din ţară – prof.univ.dr. Alexandru Bucur – UMF „Carol Davila” Bucureşti, prof.univ.dr. Radu Câmpian – UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj Napoca, prof.univ.dr. Veronica Mercuţ – UMF Craiova, prof.univ.dr. Mariana Păcurar – UMF Tg. Mureş, prof.univ.dr.Aurelia Caraiane – Universitatea „Ovidius” Constanţa. Academia Naţională Franceză este reprezentată prin Profesor Universitar Dr. Michel Leggens, specialist de marcă în domeniul medical şi medical dentar de urgenţă. Întreg Board-ul CIDCDF va participa la discuţii constructive cu organismele francofone din România, Colegiile Medicale şi membrii Universităţii.

Congres Stomatologie 2Norina Forna 4

URL scurt: http://www.moldova24.ro/?p=34153

Publicat de pe 2 Apr 2014. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, GALERIE MULTIMEDIA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Șeful Poliției Neamț maltratează o copilă de 14 ani. Sursa: 7Est

Comentate recent

  • S.: Oare nu ii este putin rusine persoanei care a publicat aceasta stire si a scris numai minciuni. de ce intotdeauna...
  • .v.b: Ar trebui sa stergeti acest aricol si sa cercetati inainte de a scrie asa ceva nu mi se pare corect sa...
  • M.p: Rusine ca faceti sa sufere acesti copii
  • M.p: Nu este adevarat sunt doar minciuni.Vom vedea cand va iesi adevarul cine va veni sa-si ceara scuze pt defaimare...
  • CHISALITA CATALINA: Buna ziua!Ma bucur ca in sfirsit cineva sa hotarit sa spuna adevarul despre ce se intimpla in...