|

Comunicat de Presă – Inspectoratul de Poliție al Județului Iași

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – S.T. Iași, au organizat o acțiune pentru destructurarea unei grupări specializate în falsuri, trafic de migranți și acte de terorism. 4 persoane au fost reținute.

La data de 12 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – S.T.. Iași, au efectuat 9 percheziții domiciliare, pe raza municipiilor Vaslui și Roman, care au vizat un cetățean român, radicalizat.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate obiecte de cult, bani, 16 telefoane mobile,14 hard-diskuri, 15 laptopuri, 15 stikuri, 4 imprimante, acte de identitate și de altă natură falsificate. 

În fapt, după ce a executat o pedeapsă privativă de libertate în regim de penitenciar în Germania și în Romania, bărbatul şi-ar fi exprimat intenţia de a comite atacuri cu bombă la adresa trupelor speciale ale Ministerului Afacerilor Interne care vor pune în executare hotărârea de condamnare la o nouă pedeapsă cu închisoarea,acesta având procese pe rol la Curtea de Apel Bacău.

De asemenea, din cercetări a reieşit că acesta ar fi luat legătura cu un grup infracţional organizat specializat în contrafacerea de documente şi înscrisuri oficiale, respectiv cărţi de identitate, documente de călătorie, permise de conducere, adeverinţe medicale, asigurări auto.

La gruparea infracțională ar fi aderat și o altă persoană, care şi-ar fi manifestat intenţia de a ajuta şi susţine persoane refugiate din ţările în care se desfăşoară conflicte armate și de a pătrunde în spaţiul european, prin punerea la dispoziţia acestora, contra cost, a documentelor de care aceştia au nevoie, documente falsificate de membrii grupului infracţional menţionat.

În acest sens, persoana ar fi apelat la membrii grupării și ar fi realizat acte de identitate false pentru un cetățean irakian şi ar fi desfășurat activități în vederea realizării de astfel de documente pentru o altă persoană.

În urma perchezițiilor, 5 persoane au fost aduse la audieri. Pentru 4 persoane au fost emise ordonanțe de reținere urmând, ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați instanței, cu propuneri legale.

Împotriva celor 4 persoane, procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de iniţierea şi constituirea a unui grup infracţional organizat, fals material în înscrisuri oficiale, acte de terorism și trafic de migranți.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.Sursa: IPJ Iași

URL scurt: http://www.moldova24.ro/?p=163677

Publicat de pe 14 Sep 2017. Publicat in EVENIMENT, BREAKING NEWS, IASI. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Șeful Poliției Neamț maltratează o copilă de 14 ani. Sursa: 7Est

Comentate recent

  • Calu Marin: Prost plagiat al salamului cu soia.
  • Costel: Au donat sangele corupt din ei. In caz de razboi or sa fie donatorii de organe. Jegosii.
  • S.: Oare nu ii este putin rusine persoanei care a publicat aceasta stire si a scris numai minciuni. de ce intotdeauna...
  • .v.b: Ar trebui sa stergeti acest aricol si sa cercetati inainte de a scrie asa ceva nu mi se pare corect sa...
  • M.p: Rusine ca faceti sa sufere acesti copii