|

Comunicat de Presă – Inspectoratul de Poliție al Județului Iași

URMĂRIT INTERNAȚIONAL DEPISTAT DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data de 14 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Urmăriri și Secţiei 5 Poliţie Rurală Răducăneni au depistat un tânăr de 27 de ani, din comuna Gorban, urmărit naţional şi international, față de care autorităţile germane au solicitat arestarea în vederea predării, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de „viol”, „privare de libertate” şi „tentativă la comiterea infracţiunii de omor”.

Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, care a dispus reținerea acestuia, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca la data de 15.09.2017 să fie prezentat Curţii de Apel Iaşi, care va dispune cu privire la extrădarea sa.

În baza ordonanței de reținere, tânărul  a fost introdus în arestul I.P.J Iași.

 

ACȚIUNE PE LINIE RUTIERĂ

 

La data de 14 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iași au acţionat pe linia combaterii nerespectării dispoziţiilor legale privind folosirea centurii de siguranţă şi dispozitivelor de retenţie omologate.

Au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.050 de lei, dintre care 15 pentru nefolosirea centurii de siguranță pe timpul deplasării cu autoturismul, 7 pentru folosirea telefoanelor mobile fără dispozitiv „handsfree” pe timpul deplasării cu autoturismul și 29 pentru alte abateri.

Spre exemplu, un bărbat de 41 de ani,  a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 290 de lei, întrucât a condus un autoturism pe bdul. Carol I, din municipiul Iaşi, fără a folosi centura de siguranţă pe timpul deplasării cu autoturismul.

 

ȚIGARETE DE CONTRABANDĂ CONFISCATE DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data 14 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Iaşi au depistat în flagrant un bărbat și o femeie, de 28 de ani respectiv 32 de ani, care aveau asupra lor țigarete susceptibile a proveni din contrabandă.

Cele 1.000 de țigarete găsite asupra persoanelor au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin.3 din Legea 86/2006, privind „colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă”.

 

MINORĂ GĂSITĂ DE POLIȚIȘTI

La data de 14 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Urbană Iași au identificat o minoră de 13 ani, din municipiul Iaşi, care la data de 11.09.2017, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Minora a declarat că la data de 11.09.2017 s-a deplasat împreună cu un tânăr, pe raza județului Botoşani.

Minora a fost predată părinţilor, fiind revocate formele de urmărire.

 

TÂNĂR CERCETAT PENTRU FURT

La data de 14 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Urbană Iași au sesizați de către agenţii de pază ai unui complex comercial, din municipiul Iași, despre faptul că au reţinut o persoană care ar fi sustras bunuri dintr-un magazin.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă și au identificat persoana bănuită de comiterea faptei: un tânăr de 20 de ani, din comuna Schitu Duca, care ar fi încercat să sustragă o jachetă, în valoare de aproximativ 200 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

 

BĂRBAT CERCETAT PENTRU FURT

La data de 14 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Urbană Iași au identificat un bărbat de 41 de ani, din municipiul Iași, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt.

Astfel, la data de 06.09.2017, acesta ar fi sustras o bicicletă din incinta unui imobil, situat pe raza municipiului Iași, cauzând un prejudiciu de aproximativ 400 de lei.

Cercetările continuă.

 

ACȚIUNE PENTRU COMBATEREA FAPTELOR ANTISOCIALE

 

În ziua de 14 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Iaşi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea violenţei şi altor fapte antisociale, supravegherea şi controlul traficului rutier, activităţilor ilegale din domeniul silvic pe raza comunelor Tomeşti, Holboca, Golăieşti, Schitu Duca și Bîrnova.

Au fost controlate 9 baruri, 10 autovehicule și legitimate 44 de persoane.

Au fost constatate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.815 de lei, dintre care 11 conform Legii 61/1991, 5 conform OUG 195/2002 și 1 conform Legii 12/1990.

De asemenea, au fost constatate 2 infracțiuni.

Exemple:

1. Un tânăr a fost depistat conducând un moped, pe raza comunei Tomești, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

2. O femeie de 34 de ani, gestionară a unei societăți comerciale, din comuna Bîrnova,  a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuntum de 500 de lei, întrucât efectua acte de comerţ fără îndeplinirea condiţiilor legale.

 

ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA FAPTELOR ANTISOCIALE

La data de 14 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Orașului Tg.Frumos și Secţiei 7 Poliție Rurală Tg. Frumos au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale, comerţului ilicit şi pentru asigurararea fluenţei circulaţiei rutiere.

Au fost legitimate 35 de persoane, controlate 14 autovehicule și 4 unităţi comerciale.

Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoaere de 5.645 de lei, dintre care 14 conform O.U.G 195/2002 și 4 conform Legii 12/1990.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 220 de lei.Sursa: IPJ Iași

URL scurt: http://www.moldova24.ro/?p=164317

Publicat de pe 15 Sep 2017. Publicat in EVENIMENT, BREAKING NEWS, IASI. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Șeful Poliției Neamț maltratează o copilă de 14 ani. Sursa: 7Est

Comentate recent

  • Calu Marin: Prost plagiat al salamului cu soia.
  • Costel: Au donat sangele corupt din ei. In caz de razboi or sa fie donatorii de organe. Jegosii.
  • S.: Oare nu ii este putin rusine persoanei care a publicat aceasta stire si a scris numai minciuni. de ce intotdeauna...
  • .v.b: Ar trebui sa stergeti acest aricol si sa cercetati inainte de a scrie asa ceva nu mi se pare corect sa...
  • M.p: Rusine ca faceti sa sufere acesti copii