|

Comunicat de Presă – Inspectoratul de Poliție al Județului Iași

URMĂRIT INTERNAȚIONAL DEPISTAT DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data de 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Urmăriri Iași și Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei au depistat un bărbat de 37 de ani, din orașul Podu Iloaiei, urmărit international, față de care autorităţile italiene au solicitat arestarea în vederea predării.

Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „trafic de persoane” şi „trafic de minori”.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi și Curţii de Apel Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 15 zile, în vederea predării către autorităţile judiciare din Italia.

 

BĂRBAT CERCETAT PENTRU FURT CALIFICAT

La data de 27 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Investigații Criminale Iași au prins în flagrant un bărbat de 43 ani care, aflându-se într-un mijloc de transport pe raza municipiului Iași, ar fi sustras un portofel din buzunarul unei femei de 77 ani.

Prejudiciul de aproximativ 450 de lei, a fost recuperat în totalitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii de ,,furt calificat”.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca la data de 28.09.2017 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, cu propuneri legale.

 

MINOR GĂSIT DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data de 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Iași au depistat un minor de 11 ani, din municipiul Iași, care, în aceeași zi, a plecat de la domiciliu fără a mai reveni.

În urma verificărilor efectuate, minorul a fost găsit de polițiști, la câteva ore de la dispariție, în zona Zimbru, din municipiul Iași.

Acesta a declarat că pe perioada în care a lipsit de la domiciliu, nu a fost victima vreunei infracţiuni.

 

CERCETAȚI PENTRU CONTRABANDĂ

La data 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Iași au prins în flagrant o femeie și un bărbat care aveau asupra lor, în vederea comercializării, țigarete provenite din contrabandă.

Astfel, polițiștii au depistat în parcarea unui complex comercial, din municipiul Iași, o tânără de 27 de ani care avea asupra sa, în vederea comercializării, țigarete fără timbru de acciză sau cu timbru de acciză al Republicii Moldova.

Cantitatea de 3.200 de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, polițiștii au depistat  pe strada M. Varlaam, din municipiul Iaşi, un bărbat de 59 de ani, din Republica Moldova, care avea asupra sa, în vederea comercializării, țigarete fără timbru de acciză.

Cantitatea de 580 de țigarete a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, privind „colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă”.

 

TÂNĂRĂ GĂSITĂ DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data de 27 septembie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Iași au depistat o tânără de 20 de ani care, la data de 25.08.2017, a plecat de la domiciliul unor rude, situat pe raza municipiului Iași, și nu a mai revenit.

 Aceasta a fost găsită de polițiști pe strada Bradului, din municipiul Iași.

Tânăra a declarat că, pe perioada în care a lipsit de la domiciliu, nu a fost victima vreunei infracțiuni, fiind revocate formele de urmărire.

 

DEPISTAT ÎN TRAFIC CU PERMISUL REȚINUT

 La data de 27 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroul Rutier Iași au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani pe strada Gării, din municipiul Iași.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constat că bărbatul are permisul de conducere reținut.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

DEPISTAT ÎN TRAFIC CU UN AUTOTURISMUL RADIAT

La data de 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control un autoturism condus pe şoseaua Bucium, din municipiul Iaşi, de un bărbat de 31 de ani, din comuna Bârnova.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii, s-a constat că autoturismul era radiat de către autorităţile din Germania, din data de 22.03.2016.

De asemenea, s-a constat că inspecţia tehnică periodică a autoturismului era expirată iar poliția de asigurare obligatorie nu era valabilă pentru data de 27.09.2017.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Totodată, bărbatul a fost sancționat contrvențional cu amendă în cuantum de 2.305 de lei, fiindu-i reținute plăcuțele și certificatul de înmatriculare.

 

DEPISTAT ÎN TRAFIC CU PERMIS NECORESPUNZĂTOR CATEGORIEI AUTOVEHICULULUI CONDUS

La data de 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe strada Sărăriei, din municipiul Iași, de un bărbat de 66 de ani, din comuna Ciurea.

În urma verificărilor efetuate de polițiști, s-a constat că bărbatul nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul condus.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fară permis de conducere.

 

ACȚIUNE PE LINIE DE PAZĂ

La data de 27 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 3 Poliție Iași au acţionat pentru identificarea societăţilor care nu sunt asigurate cu pază şi au controlat paza proprie neînarmată de la unităţile care îşi desfăşoară activitatea pe raza secţiei.

Au fost controlate 12 unități de pază, 13 agenți de pază, verificate 3 echipaje de intervenție și efectuate 3 instruri cu agenții de pază aflați în serviciu.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale conform Legii 333/2003 în valoare de 2.000 de lei, fiind sancționați 3 agenți de pază și 1 administrator de societate.

Exemple:

1. Un bărbat de 38 de ani, director la o casă de amanet, din municipiul Iași, a fost sancţionat contravențional, întrucât nu a remediat deficienţele constatate de poliţie pe linia pazei, constând în faptul că nu a achiziţionat un seif agrementat pentru depozitarea valorilor monetare şi nu a expus bunurile care nu au fost ridicate din amanet în spaţii delimitate prin vitraje şi rezistente la atacuri manuale.

2.Un bărbat de 54 de ani, din municipiul Iași, agent de pază, a fost sancţionat contravențional întrucât a fost găsit executând serviciul de pază fără ecusonul de identificare şi fără mijloace de autoapărare.

 

ACȚIUNE PE LINIE RUTIERĂ

La data de 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani au acţionat pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie privind depăşirea.

Au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.340 de lei, dintre care 13 pentru nerespectarea regulilor de circulație privind depășirea și 15 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere.

Spre exemplu, un bărbat de 51 de ani, din județul Suceava, a fost sancţionat contravențional cu amendă în cuantum de 580 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, întrucât a condus un auto pe DN28A, efectuând o depăşire neregulamentară.

 

ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIȚIȘTILOR IEȘENI

La data de 27 septembrie a.c., în cadrul Programului de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor şi a Campaniei ,,Şcoala în siguranţă”, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași și Postul de Poliţie Ungheni au desfăşurat două sesiuni de informare tip careu la Şcoala Gimnazială Ungheni, din comuna Ungheni.

În cadrul activității au fost prezentate teme privind comportamentele adecvate în şcoală, familie şi societate și regulile elementare de siguranţă personală.

Poliţiştii au urmărit creşterea gradului de informare în rândul elevilor din ciclul primar şi gimnazial în vederea reducerii riscului de victimizare şi de implicare în fapte antisociale.

Au fost purtate discuţii pe marginea unor cazuri concrete, fiind făcute recomandări punctuale care trebuie cunoscute şi aplicate de orice persoană pentru a evita victimizarea, informaţiile fiind adaptate vârstei beneficiarilor.

De asemenea, elevii au fost încurajaţi să aibă o relaţie deschisă cu părinţii şi să apeleze la sfatul cadrelor didactice atunci când se află în situaţii dificile.

La aceste activităţi au participat 215 elevi şi 10 cadre didactice.

 

 

ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIȚIȘTILOR PĂȘCĂNENI

La data de 27 septembrie a.c., în cadrul Programului Cadru de Prevenire a Delincvenţei Juvenile şi a Victimizării Minorilor, a Planului de acţiune privind prevenirea şi combaterea faptelor antisociale comise în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar şi Campaniei „Şcoala în siguranţă”, polițiștii din cadrul Compartimentului Proximitate al Poliţiei Municipiului Paşcani au desfășurat activităţi preventive la Liceul Teoretic „Miron Costin” la şi Colegiul Tehnic C.F. “Unirea” , din municipiul Pașcani.

În cadrul activităților au fost abordate teme privind profilul minorului autor şi victimă a infracţiunilor cu violenţă și siguranţa în mediul virtual.

Activităţile au avut ca scop creşterea gradului de informare a…Sursa: IPJ Iași

URL scurt: http://www.moldova24.ro/?p=170795

Publicat de pe 28 Sep 2017. Publicat in EVENIMENT, BREAKING NEWS, IASI. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Șeful Poliției Neamț maltratează o copilă de 14 ani. Sursa: 7Est

Comentate recent

  • M.p: Rusine ca faceti sa sufere acesti copii
  • M.p: Nu este adevarat sunt doar minciuni.Vom vedea cand va iesi adevarul cine va veni sa-si ceara scuze pt defaimare...
  • CHISALITA CATALINA: Buna ziua!Ma bucur ca in sfirsit cineva sa hotarit sa spuna adevarul despre ce se intimpla in...
  • Cornel: ACET fiind o firma specializata in transportul apei, a facut studii pentru obtinerea energiei din apa...
  • vasile avadanei: am fost penultimul jefuit de savel matache intr-un lung sir de victime. teza mea de doctorat a...