|

Comunicat de Presă – Inspectoratul de Poliție al Județului Iași

ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE

La data de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi  a celorlalte cauze generatoare de evenimente rutiere.

Au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale în valoare de 32.985 de lei, dintre care 7 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii și 100 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere și 1 certificat de înmatriculare.

Spre exemplu, un bărbat de 61 de ani, din municipiul Iași, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.305 de lei, întrucât inspecția tehnică periodică a autoturismului pe care îl conducea, era expirată din data de 10.09.2017.

 

URMĂRIT INTERNAȚIONAL DEPISTAT DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași au depistat la domiciliul unei persoane, din comuna Voinești, un bărbat de 31 de ani, din comuna Horlești, urmărit naţional şi international, care se sustrăgea executării pedepsei de 3 ani şi 8 luni închisoare.

Acesta a fost condamnat pentru comiterea unor infracțiuni de furt calificat.

În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Iași, fiind informată instanța emitentă despre situația acestuia.

 

TENTATIVĂ DE ÎNȘELĂCIUNE EȘUATĂ

La data de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Urbană Iași au fost sesizați de către un bărbat de 67 de ani, din municipiul Iaşi, despre faptul că, la aceeaşi dată, a fost contactat telefonic de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind procuror şi care, sub pretextul că fiul său a fost implicat într-un accident de circulaţie, a încercat să-l inducă în eroare, solicitându-i 20.000 de lei.

 Persoana a înţeles că aspectele prezentate nu sunt reale şi a anunţat poliţia.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înșelăciune.

Cercetările continuă în vederea identificării autorului faptei și tragerii la răspundere penală a acestuia.

 

MATERIAL LEMOS CONFISCAT DE POLIȚIȘTII IEȘENI

În noaptea de 27 spre 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Urbană Iași au depistat pe strada Străpungere Silvestru, din municipiul Iași, un bărbat de 44 de ani, din comuna Valea Lupului, care transporta cu o autoutilitară material lemnos, având avizul de însoţire al mărfii expirat.

Cantitatea de 1,530 metri cubi de material lemnos specia carpen şi cireş, a fost ridicată în vederea confiscării.

Bărbatul a fost sancţionat contravențional cu amendă în cuantum de 4.000 de lei.

 

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Urbană Iași au pus în aplicare un mandat de excutare a pedepsei de 7 luni închisoare emis de Judecătoria Iaşi pe numele unui bărbat de 42 ani, din municipiul Iaşi.

Bărbatul este condamnat pentru sâvârșirea infracţiunii de conducere pe drumul public a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

 

În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi.

 

 

BĂRBAT CERCETAT PENTRU CONTRABANDĂ

La data 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Iași au depistat în apropierea unui complex comercial, din municipiul Iași, un bărbat de 49 ani având asupra sa, țigarete cu timbru de acciză al Republicii Moldova.

Cele 4.800 de țigarete au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, privind „colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă”.

 

DEPISTAT ÎN TRAFIC SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Iași au depistat

pe bulevardul Socola, din municipiul Iași, un bărbat de 45 de ani care conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

A REFUZAT RECOLTAREA DE PROBE BIOLOGICE, ÎN VEDEREA STABILIRII ALCOOLEMIEI

La data de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Iași au depistat pe șoseaua Nicolina, din municipiul Iași, un bărbat de 45 de ani, care conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoomie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde a refuzat să i se recolteze probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

RAZIE A POLIȚIȘTILOR PĂȘCĂNENI

La data de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani au acționat pentru prevenirea infracţionalităţii stradale, faptelor de comerţ ilicit, evenimentelor rutiere şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Au fost legitimate 59 de persoane, controlate 42 de autovehicule și verificați 17 agenţi economici.

Au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.520 de lei, dintre care 13 conform OUG 195/2002, 8 conform Legii 61/1991, 4 conform Legii 12/1990 și 2 conform Legii 333/2003.

De asemenea, a fost reținut 1 permis de conducere.

Totodată, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 658 de lei.

Exemple:

1.Un bărbat de 42 de ani, din comuna Hărmănești, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 870 lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere, întrucât a fost depistat pe strada Avram Iancu, din municipiul Paşcani, în timp ce conducea un autoturism, având valabilitatea permisului de conducere expirată din data de 09.05.2012.

2. Un tânăr, din municipiul Pașcani, a fost sancţionat contravenţionat cu amendă în cuantum de 200 de lei, întrucât ar fi adresat cuvinte şi expresii jignitoare unui bărbat.

3. Un bărbat de 43 de ani, din comuna Heleșteni, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 300 de lei, întrucât a fost depistat pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Paşcani, consumând băuturi alcoolice.

 Sursa: IPJ Iași

URL scurt: http://www.moldova24.ro/?p=171452

Publicat de pe 29 Sep 2017. Publicat in EVENIMENT, BREAKING NEWS, IASI. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Șeful Poliției Neamț maltratează o copilă de 14 ani. Sursa: 7Est

Comentate recent

  • M.p: Rusine ca faceti sa sufere acesti copii
  • M.p: Nu este adevarat sunt doar minciuni.Vom vedea cand va iesi adevarul cine va veni sa-si ceara scuze pt defaimare...
  • CHISALITA CATALINA: Buna ziua!Ma bucur ca in sfirsit cineva sa hotarit sa spuna adevarul despre ce se intimpla in...
  • Cornel: ACET fiind o firma specializata in transportul apei, a facut studii pentru obtinerea energiei din apa...
  • vasile avadanei: am fost penultimul jefuit de savel matache intr-un lung sir de victime. teza mea de doctorat a...