|

Comunicat de Presă – Inspectoratul de Poliție al Județului Iași

DEPISTAT ÎN TRAFIC SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 29 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Paşcani au depistat în trafic un un bărbat de 56 de ani, din comuna Vânători, care conducea un auto, emanând halenă alcoolică.

Acesta a fost testat cu apartatul alcooltest rezultând o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA HÎRLĂU PENTRU SIGURANŢA COMUNITĂŢII

La data de 29 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hârlău au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, a faptelor comise cu violenţă, a încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice şi pentru asigurarea unui climat de ordine corespunzător.

Au fost verificați 12 agenţi economici, legitimate 63 de persoane, controlați 7 căruţaşi și verificate 35 de autovehicule.

De asemenea, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.895 de lei, dintre care 14 conform O.U.G. 195/2002, 5 conform Legii 61/1991, 3 conform Legii 12/1990 și una conform altor acte normative.

Exemple:

1.O tânără de 23 de ani, din județul Neamţ, a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 290 de lei, întrucât a fost depistată conducând un autoturism pe strada Nicolae Iorga, din oraşul Hârlău, fără a folosi centura de siguranţă.

2. Un bărbat de 52 de ani, din comuna Coarnele Caprei, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 500 de lei, întrucât a fost depistat efectuând activităţi de comerţ cu fructe şi legume, fără a îndeplini condiţiile legale.

3.Trei bărbați de 22, 34 și 36 de ani, toţi din comuna Fântânele, au fost sanctionați contravențional cu amendă în cuantum de 100 lei fiecare, întrucât au fost depistaţi în timp ce consumau băuturi alcoolice în loc public.

 

DEPISTAT ÎN TRAFIC FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

La data de 27 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din com. Cristeşti, pe DN 28A Gâşteşti.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

ACȚIUNE PENTRU COMBATEREA ACCIDENTELOR RUTIERE

La data de 29 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acționat pe raza mun. Iaşi pentru combaterea accidentelor rutiere generate de nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.785 de lei, dintre care 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 3 pentru alte abateri.

De asemenea, a fost reținut un permis de conducere.

Spre exemplu, un bărbat de 46 de ani, din municipiul Iași, a fost sancţionat contravențional cu amendă în cuantum de 580 de lei, întrucât a condus un autoturism pe șos. Păcurari, din municipiul Iași, cu viteza de 86 km/h, pe un sector de drum limitat la 60 km/h.

 

BĂRBAȚI CERCETAȚI PENTRU FURT CALIFICAT

În noaptea de 28 spre 29 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Leţcani au depistat pe şoseaua Păcurari, din municipiul Iași, doi bărbați de 30 și 31 de ani care aveau asupra lor mai multe bunuri (o tricicletă, un modem cu încărcător aferent, un receiver cu telecomandă, un cablu, o unitate centrală, un căruţ pentru copii și un sac cu cartofi) susceptibile a fi sustrase.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constat că bărbații ar fi sustras bunurile din boxe ale unor blocuri, situate pe raza municipiului Iași.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cercetările continuă.

 

ACȚIUNEA POLIȚIȘTILOR DE LA LEȚCANI

La data de 28 spre 29 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Leţcani au acţionat pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea comerţului ilicit şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Au fost verificate 5 societăți comerciale, legitimate 32 de persoane și controlate 37 de autovehicule.

De asemenea, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.240 de lei, dintre care 17 conform Legii 61/1991 Republicată, 1 conform O.U.G. 34/2008 și 1 conform OUG 97/2005.

Totodată, a fost constatată o infracțiune de furt calificat.

Spre exemplu, patru tineri, toți din comuna Popești, au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 500 lei fiecare, întrucât au consumat băuturi alcoolice în locuri publice.Sursa: IPJ Iași

URL scurt: http://www.moldova24.ro/?p=187716

Publicat de pe 30 Oct 2017. Publicat in EVENIMENT, BREAKING NEWS, IASI. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Șeful Poliției Neamț maltratează o copilă de 14 ani. Sursa: 7Est

Comentate recent

  • Calu Marin: Prost plagiat al salamului cu soia.
  • Costel: Au donat sangele corupt din ei. In caz de razboi or sa fie donatorii de organe. Jegosii.
  • S.: Oare nu ii este putin rusine persoanei care a publicat aceasta stire si a scris numai minciuni. de ce intotdeauna...
  • .v.b: Ar trebui sa stergeti acest aricol si sa cercetati inainte de a scrie asa ceva nu mi se pare corect sa...
  • M.p: Rusine ca faceti sa sufere acesti copii