|

Comunicat de Presă – Inspectoratul de Poliție al Județului Iași

TÂNĂR CERCETAT PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ, REȚINUT

La data de 30 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat un tânăr de 24 ani, din comuna Holboca, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Astfel, la data de 19.10.2017, în timp ce se deplasa într-un parc, din municipiul Iași, acesta ar fi deposedat prin ameninţare cu acte de violenţă, de telefonul mobil, un tânăr de 20 de ani, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 900 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca la data de 31.10.2017 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propuneri legale.

 

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI

La data de 27 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Iași au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 2 ani şi 4 luni închisoare emis de Judecătoria Iaşi, pe numele unui bărbat.

Acesta a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Astfel, instanţa de judecată a reţinut în sarcina acestuia, că în lunile ianuarie şi octombrie 2012, în mod repetat, acesta a oferit spre vânzare unor agenții imobiliare, un apartament, din municipiul Iași, proprietate a fiului său, inducând şi menţinând în eroare persoanele vătămate cu privire la intenţia sa de a face demersurile necesare în vederea perfectării contractului de vânzare-cumpărare în formă autentică, urmărind să obţină în mod injust, bani de la persoanele vătămate.

În baza mandatului de excutare a pedepsei închisorii, bărbatul a fost încarcerat Penitenciarul Iaşi.

 

ACȚIUNE PENTRU COMBATEREA ACCIDENTELOR RUTIERE

La data de 30 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iasi au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de  autovehicule cu defecţiuni tehnice.

Au fost controlate 143 de autovehicule.

De asemenea, au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale în valoare de  17.835 de lei, dintre care 30 pentru defecțiuni tehnice (17 pentru instalații de iluminare neconforme sau defecte, 2 pentru uzura sistemului de rulare, 1 pentru defecţiuni la sistemul de frânare, 1 pentru lipsa inspecției tehnice periodice) și 31 pentru alte abateri.

Totodată, a fost reținut 1 permis de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

Spre exemplu, un bărbat de 51 de ani, din municipiul Iaşi, a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.305 de lei, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare întrucât a condus un autoturism pe b-dul N. Iorga, din municipiul Iași, având inspecţia tehnică periodică expirată din data de 21.10.2017.

 

RAZIE A POLIȚIȘTILOR DE LA PAȘCANI

La data de 29 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Paşcani au acționat pentru prevenirea faptelor ilicite pe raza comunelor învecinate municipiului Paşcani.

Au fost controlate 40 de autovehicule, legitimate 41 de persoane, verificate 15 mijloace hipo și controlaţi 9 agenți ecomici.

De asemenea, au fost aplicate 36 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.105 de lei dintre care 21 conform O.U.G. nr. 195/2002, 10 conform Legii nr. 61/1991, 3 conform Legii nr. 12/1990 și 2 conform H.G. nr. 984/2005.

Totodată, a fost constatată o infracțiune de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Exemple:

1. Un bărbat de 37 de ani, din comuna Valea Seacă, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.305 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, întrucât a condus un autoturism pe DC 127, pe raza comunei Valea Seacă, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

2. Un tânăr de 28 de ani, din județul Bacău, a fost sancționat cu amendă  în cuantum de 500 de lei întrucât a fost depistat efectuând acte de comerț fără a îndeplini condițiile prevăzute de lege.

 

ACCIDENT RUTER CU VICTIME

La data de 30 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au fost sesizați despre faptul că pe strada Silvestru, din municipiul Iași, a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, s-a constat că un tânăr de 22 ani, din comuna Tibănești, ar fi condus un autoturism pe str. Silvestru, din municipiul Iași, nu s-ar fi asigurat corespunzător la schimbarea benzii de circulație și ar fi intrat în coliziune cu un autoturism ce ar fi fost condus regulamentar de un bărbat, de 54 de ani, din mun. Iaşi.

În urma coliziunii a rezultat rănirea bărbatului de 54 de ani, care a fost condus la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultând că nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 Sursa: IPJ Iași

URL scurt: http://www.moldova24.ro/?p=188330

Publicat de pe 31 Oct 2017. Publicat in EVENIMENT, BREAKING NEWS, IASI. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Șeful Poliției Neamț maltratează o copilă de 14 ani. Sursa: 7Est

Comentate recent

  • Calu Marin: Prost plagiat al salamului cu soia.
  • Costel: Au donat sangele corupt din ei. In caz de razboi or sa fie donatorii de organe. Jegosii.
  • S.: Oare nu ii este putin rusine persoanei care a publicat aceasta stire si a scris numai minciuni. de ce intotdeauna...
  • .v.b: Ar trebui sa stergeti acest aricol si sa cercetati inainte de a scrie asa ceva nu mi se pare corect sa...
  • M.p: Rusine ca faceti sa sufere acesti copii