|

DECLARAȚIE. Senatorul Florin Constantinescu: România are creștere economică de 3,5%. Ce facem în continuare?

Florin Constantinescu 1Senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat în plenul forului legislativ o declaraţie politică intitulată ”România are creştere economică de 3,5%. Ce facem în continuare?” Constantinescu a trecut în revistă câteva date prezentate de Institutul Naţional de Statistică, menţionând că rolul Guvernului Victor Ponta în ceea ce priveşte susţinerea politicilor economico-sociale este important.
Creşterea record a economiei româneşti, de 3,5% în anul 2013, faţă de anul 2012 este bazată pe creşteri din mai multe domenii. Astfel, anul trecut exporturile au urcat cu 9,1%, producţia industrială a crescut cu 7,1% iar agricultura a acoperit aproximativ 7% din PIB. În ceea ce priveşte industria, evoluţia de anul trecut a fost susţinută de industria prelucrătoare, care a urcat cu 9,2% ca serie brută, şi industria extractivă (2,2%). „Nivelul investiţiilor străine a crescut cu aproape 27% faţă de anul trecut. Însă România mai are de recuperat în ceea ce priveşte încrederea investitorilor în mediul de afaceri românesc”, a afirmat senatorul Florin Constantinescu.
Piaţa muncii s-a revigorat pe anumiţi indicatori. Astfel, numărul de salariaţi din economie a crescut cu circa 49.000 de persoane, salariile au fost mai mari cu 3,7% faţă de anul anterior. Senatorul Constantinescu a amintit câteva date concrete în ceea ce priveşte piaţa muncii: „în ceea ce priveşte salariul minim – salariul de bază minim brut avea valoarea de 600 de lei în 2010, ajungând în 2013 la 800 de lei. De această creştere au beneficiat peste 1 milion de români. USL a creat aproape 100.000 de noi locuri de muncă. În comparaţie cu România, între 2012 şi 2013, Italia a pierdut 172.000 de locuri de muncă, iar Spania 674.000. România are una din cele mai mici rate ale şomajului dintre statele UE, sub Franţa sau Polonia, şi mult sub media UE”. În finalul declaraţiei politice, senatorul PSD Florin Constantinescu a trasat câteva direcţii importante pentru ca economia românească să-şi continue trendul ascendent. „Economia românească este mult mai puternică decât arată datele statistice. Antreprenorii şi firmele pot creşte mai mult în condiţiile creării unui cadru competitiv. Astfel, consider important să ne axăm de politici economice propice revitalizării mediului de afaceri, IMM-urilor, creşterii investiţiilor. Listarea pe bursă a unor companii de stat, crearea unor noi locuri de muncă, atragerea investiţiilor străine în infrastructură sunt puncte importante pe care trebuie să le atingem pentru o creştere economică viabilă”, a subliniat senatorul Constantinescu.

URL scurt: http://www.moldova24.ro/?p=33742

Publicat de pe 20 Feb 2014. Publicat in EVENIMENT, POLITICĂ, ECONOMIE, BREAKING NEWS, GALERIE MULTIMEDIA, Business news. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Șeful Poliției Neamț maltratează o copilă de 14 ani. Sursa: 7Est

Comentate recent

  • Calu Marin: Prost plagiat al salamului cu soia.
  • Costel: Au donat sangele corupt din ei. In caz de razboi or sa fie donatorii de organe. Jegosii.
  • S.: Oare nu ii este putin rusine persoanei care a publicat aceasta stire si a scris numai minciuni. de ce intotdeauna...
  • .v.b: Ar trebui sa stergeti acest aricol si sa cercetati inainte de a scrie asa ceva nu mi se pare corect sa...
  • M.p: Rusine ca faceti sa sufere acesti copii