|

DISTINCȚIE. Consiliul Europei a acordat titlul ”IAȘI, ORAȘ DE 12 STELE” în domeniul democrației locale Capitalei Moldovei

Distinctie Iasi 1În perioada 14 – 15 februarie 2014 a avut loc la Consiliul Europei din Paris, în organizarea Congresului Puterilor Locale și Regionale, sesiunea de lucru privind ”Săptămâna Europeană a Democrației Locale” precum și ceremonia de premiere a orașelor cu rezultate deosebite în 2013. Municipiul Iași a obținut distincția de ”Oraș de 12 stele”, fiind primul și singurul oraș din România care a obținut acest titlu, anunță site-ul oficial al Primăriei Iași.
La ediția din acest an au participat 109 orașe din 28 de țări. Evenimentul a mai inclus o întâlnire de evaluare, o sesiune de informare propriu-zisă și prezentarile orașelor participante, candidate la titlul de ”Oraș de 12 stele”. În ultima zi s-au discutat propunerile pentru tematica aferentă anului 2014 precum și modificarea elementelor de identitate vizuală începând din acest an, inițierea unei noi platforme web, interactive, ce va funcțona în paralel cu vechiul site. S-a luat și decizia ca din acest an, pe lângă categoria ”Oraș de 12 stele” sa fie inclusă și categoria ”Regiune de 12 stele”. Municipiul Iași a prezentat activitățile derulate în cadrul SEDL, între care concursul de eseuri ”O zi primar”, expoziția ”Eu și Europa” și filmul privind implicarea cetățenească și participarea la vot, realizate de elevii Liceului Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” din Iași, alte activități de informare. În cadrul dezbaterilor privind tematica aferentă anului 2014, au fost mai multe propuneri privind rolul și implicarea tinerilor, combaterea șomajului în rândul tinerilor, democrație directă și prin reprezentare, democrație participativă, finanțarea democrației participative, guvernanță și cetățenie.
Municipiul Iași a discutat cu organizatorii evenimentului posibilitatea ca în 2014 să atragă și orașul înfrățit Chișinău din Republica Moldova să participe la aceată inițiativă, eventual și orașul Cernăuți, din Ucraina.
Secretarul General al Camerei Regiunilor, coordonatorul evenimentului, Denis Hubner, și-a arătat interesul și disponibilitatea de a veni la Iași pe parcursul ediției viitoare a Săptămânii Europene a Democrației Locale și participarea la evenimentele ce vor fi organizate în Iași cu această ocazie.

Municipiul Iasi 1PRIMARIA-MUNICIPIULUI-IASI

URL scurt: http://www.moldova24.ro/?p=33737

Publicat de pe 20 Feb 2014. Publicat in ADMINISTRAȚIE, ACTUALITATE, BREAKING NEWS, GALERIE MULTIMEDIA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Șeful Poliției Neamț maltratează o copilă de 14 ani. Sursa: 7Est

Comentate recent

  • S.: Oare nu ii este putin rusine persoanei care a publicat aceasta stire si a scris numai minciuni. de ce intotdeauna...
  • .v.b: Ar trebui sa stergeti acest aricol si sa cercetati inainte de a scrie asa ceva nu mi se pare corect sa...
  • M.p: Rusine ca faceti sa sufere acesti copii
  • M.p: Nu este adevarat sunt doar minciuni.Vom vedea cand va iesi adevarul cine va veni sa-si ceara scuze pt defaimare...
  • CHISALITA CATALINA: Buna ziua!Ma bucur ca in sfirsit cineva sa hotarit sa spuna adevarul despre ce se intimpla in...