|

GALAȚI. Colţi de fildeș în greutate de 3 kg, confiscaţi la punctul de frontieră Oancea

Fildes 2Poliţişti de frontieră din cadrul P.T.F. Oancea, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit într-un autovehicul condus de un cetăţean bulgar, ascunși sub banchetă, doi colţi din fildeş de elefant, în greutate de aproximativ 3 kilograme, pe care bărbatul intenţiona să-i transporte in Turcia.

S-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un microbuz, marca Mercedes, cetăţeanul bulgar A.I.., în vârstă de 34 ani. Cu ocazia controlului specific, echipa comună formată din poliţist de frontieră şi inspector vamal a descoperit, ascunse sub bancheta pasagerului,  2 bucăţi de colţi, presupuşi a fi din fildeş, unul de  30 cm, iar cel de al doilea de 46 cm, ambii cântărind  2,91 kilograme. Bunurile au fost ridicate şi trimise pentru expertiză lucrătorilor din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii “Răsvan Angheluţă“ Galaţi. În urma expertizării, specialiştii din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii au informat poliţiştii de frontieră că cei doi colţi sunt din fildeş de elefant juvenil. ”Bărbatul a declarat că a achiziţionat cei doi colţi dintr-o piaţă din Republica Moldova, plătind suma de 20 euro, cu intenţia de a-i face cadou unui prieten din Turcia. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că cei doi colţi sunt din fildeş de elefant. Ca urmare a faptului ca persoana în cauză nu poseda documente de import/export sau alte documente şi certificate prevăzute de lege pentru transportul acestor produse cu regim special, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.500 lei”, a declarat Denis Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului Poliției de Frontieră Iași.

Fildes 1

URL scurt: http://www.moldova24.ro/?p=34172

Publicat de pe 10 Apr 2014. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, GALERIE MULTIMEDIA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Șeful Poliției Neamț maltratează o copilă de 14 ani. Sursa: 7Est

Comentate recent

  • S.: Oare nu ii este putin rusine persoanei care a publicat aceasta stire si a scris numai minciuni. de ce intotdeauna...
  • .v.b: Ar trebui sa stergeti acest aricol si sa cercetati inainte de a scrie asa ceva nu mi se pare corect sa...
  • M.p: Rusine ca faceti sa sufere acesti copii
  • M.p: Nu este adevarat sunt doar minciuni.Vom vedea cand va iesi adevarul cine va veni sa-si ceara scuze pt defaimare...
  • CHISALITA CATALINA: Buna ziua!Ma bucur ca in sfirsit cineva sa hotarit sa spuna adevarul despre ce se intimpla in...