|

INVENȚII. Cercetătorii ieșeni de la Facultatea de Medicină Dentară și Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” premiați cu aur și argint la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva

Norina Forna 4Model artificial pentru simularea nefrolitotomiei percutane, pansament biorezonant destinat vindecării rapide a plăgilor și casoleta aseptică sunt câteva din invențiile din domeniul medical ale unor români, care au fost premiate la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, anunță web-site-ul televiziunea-medicala.ro.

Cu o suprafaţă de expunere de 8.500 mp, 726 de invenţii din 45 de ţări şi peste 60.000 de vizitatori, Salonul Internaţional al Invenţiilor, Tehnicilor şi Produselor Noi de la Geneva a fost, între 2 și 6 aprilie, locul de întâlnire al celei mai mari pieţe mondiale din domeniul inventicii şi cel mai prestigios eveniment internaţional din domeniu. Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, desfășurat între 2 și 6 aprilie, a adus cercetătorilor români nu mai puțin de 17 premii speciale, 18 medalii de aur, opt de argint şi patru de bronz. Practic, toate cele 30 de invenţii prezente la Geneva, 24 sub auspiciile Ministerului Educaţiei Naţionale, în cadrul unui stand naţional cu o suprafaţă de 32 metri pătrați, şi șase înscrise în regim independent, au fost premiate. O parte dintre aceste invenții au fost din domeniul medical. Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva – Aur, premiu Technopol Moscova, premiu Arabia Saudită: Model artificial pentru simularea nefrolitotomiei percutane. Realizatori: Dr. Victor Cauni, dr. Cristian Persu, dr. Felix Voinea. Invenţia se referă la un model artificial destinat instruirii practice a medicilor rezidenţi şi specialiştilor urologi care efectuează intervenţii chirurgicale minim invazive de înlăturare a litiazei renale. Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, desfășurat între 2 și 6 aprilie, a adus cercetătorilor români nu mai puțin de 17 premii speciale, 18 medalii de aur, opt de argint şi patru de bronz. Practic, toate cele 30 de invenţii prezente la Geneva, 24 sub auspiciile Ministerului Educaţiei Naţionale, în cadrul unui stand naţional cu o suprafaţă de 32 metri pătrați, şi șase înscrise în regim independent, au fost premiate. O parte dintre aceste invenții au fost din domeniul medical.
Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva – Argint: Casoleta aseptică, realizatori – prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, prof. univ. dr. Antohi Constantin (Societatea română de reabilitare orală). Destinata menținerii gradului de sterilizare pentru instrumentarul medical, sterilizat prin metode clasice.
Marele Premiu al Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva a fost obţinut de compania elveţiană IREWIND S.A. pentru OnAirCamera, tehnologie creată de o echipă de cercetători români în cadrul Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativă Interdisciplinară, condus de Mircea Tudor (MBTelecom), el însuşi laureat cu Marele Premiu, la Geneva (2009 şi 2013). Sistemul, achiziţionat de compania elveţiană inclusiv cu patentul aferent, se adresează deţinătorilor de telefoane de tip smart şi constă într-un sistem de camere video capabile să urmărească mişcările utilizatorului în diverse contexte, să le recunoască şi să le monteze rapid sub forma unui film personalizat, transmis instantaneu abonatului.

salon-geneva 1

URL scurt: http://www.moldova24.ro/?p=34164

Publicat de pe 7 Apr 2014. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, GALERIE MULTIMEDIA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Șeful Poliției Neamț maltratează o copilă de 14 ani. Sursa: 7Est

Comentate recent

  • S.: Oare nu ii este putin rusine persoanei care a publicat aceasta stire si a scris numai minciuni. de ce intotdeauna...
  • .v.b: Ar trebui sa stergeti acest aricol si sa cercetati inainte de a scrie asa ceva nu mi se pare corect sa...
  • M.p: Rusine ca faceti sa sufere acesti copii
  • M.p: Nu este adevarat sunt doar minciuni.Vom vedea cand va iesi adevarul cine va veni sa-si ceara scuze pt defaimare...
  • CHISALITA CATALINA: Buna ziua!Ma bucur ca in sfirsit cineva sa hotarit sa spuna adevarul despre ce se intimpla in...