|

REACȚIE. Deputatul Ciuhodaru solicită înăsprirea pedepselor pentru șoferii prinși băuți la volan

Tudor Ciuhodaru - deputat Parlamentul RomanieiReacție promptă după scandalul de la Serviciul de Înmatriculări și Permise Auto Iași, în care comisarul șef Tudor Minea a fost prins beat la volan.

Deputatul Tudor Ciuhodaru solicită urgentarea adoptarii proiectului legislativ ce prevede inasprirea pedepselor pentru șoferii care conduc băuți. ”Recentele cazuri de la Iași arată că pedepsele mici duc doar la cresterea numarului de șoferi băuți. Acest proiect de act normativ ușor de pus în practică fără niciun efort bugetar, va asigura prevenirea accidentelor produse de etilici și implicit scăderea numărului de victime ajunse traumatizate în spitale”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, deputat în Parlamentul României. Proiectul legislativ este justificat de numarul mare de șoferi băuți (22.440 în 2011), tendința de creștere a acestora (4440 doar într-un singur an – n.r.) precum și numărul mare de accidente rutiere legate de consumul de alcool (între 3 și 7%).
”Indolența unora ne pune viața în pericol. Nu cred că vom avea curând autostrăzi dar putem interveni prin măsuri de prevenție acolo unde este posibil. Mă întreb doar ce măsuri ar lua guvernul dacă în fiecare județ ar fi cinci potențiali criminali lăsați în libertate? Ce desfășurare de forțe ar fi pusă în acțiune? În condițiile în care 3500 de șoferi au fost depistați cu alcoolemii de peste 2g la mie de ce astfel de măsuri se lasă așteptate”, se întreabă Ciuhodaru.
Proiectul legislativ prevede patru tipuri de măsuri: dublarea și chiar triplarea pedepselor cu închisoarea pentru alcoolemie penală sau consum de stupefiante, creșterea duratei de suspendare a permisului, la 5-10 ani pentru alcoolemie penală și la 6 luni-1 an pentru contravenții, majorări în cazul recidivei în cinci ani de la restituirea permisului, cu 10 ani pentru alcoolemia penală și imposibilitatea reducerii sancțiunilor aplicate pentru alcool și droguri. Aceaste măsuri sunt ușor de pus în practică, nu presupun niciun efort bugetar iar eficiența înăspririi legislației rutiere este dovedită de scăderea cu 30-50% ale numărului de evenimente rutiere soldate cu morți și răniți în țări precum Portugalia, Franța, Anglia, Luxemburg, Olanda. În aceste țări conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (0,8 g/l) sau refuzul testării sunt pedepsite cu închisoarea până la doi ani, 4.500 de euro amendă, şase puncte de penalizare şi trei ani de suspendare a permisului iar recidiva este pedepsita cu până la patru ani de închisoare, 9.000 euro amendă, şase puncte de penalizare si pierderea permisului pentru minim trei ani.

Cătălin Dumitrescu

Tudor Ciuhodaru cu portavoceaTudor Minea - Permise Auto Iasi

URL scurt: http://www.moldova24.ro/?p=33624

Publicat de pe 15 Feb 2014. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Șeful Poliției Neamț maltratează o copilă de 14 ani. Sursa: 7Est

Comentate recent

  • Calu Marin: Prost plagiat al salamului cu soia.
  • Costel: Au donat sangele corupt din ei. In caz de razboi or sa fie donatorii de organe. Jegosii.
  • S.: Oare nu ii este putin rusine persoanei care a publicat aceasta stire si a scris numai minciuni. de ce intotdeauna...
  • .v.b: Ar trebui sa stergeti acest aricol si sa cercetati inainte de a scrie asa ceva nu mi se pare corect sa...
  • M.p: Rusine ca faceti sa sufere acesti copii