|

REVOLUȚIONAR. Medicină dentară high-tech printr-un proiect de anvergură al Facultății de Medicină Dentară Iași

Norina Forna 4Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr.T.Popa” Iaşi, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Universitatea “Ovidius” Constanţa, Asociaţia pentru Responsabilitate Socială din Iaşi, Societatea Română de Ergonomie Dentară (SRDE)-Bucureşti, Universitatea din Szeged-Ungaria şi BSmartest Press Group SRL Iaşi, lansează marți, 29 aprilie, proiectul intitulat “Consiliere profesională pentru studenţii în medicină şi program integrat de practică în domeniul medicinei generale şi dentare”, având ca manager de proiect pe prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultății de Medicină Dentară Iași. 

Lansarea se desfăşoară în cadrul conferinţei ‘’Practici de avangardă în formarea integrată a studentului cu profil medical’’, care are ca scop îmbunătăţirea competenţelor din domeniul medicinei dentare şi generale, abordarea domeniului perfecţionării formelor de învăţământ şi comunicare cu pacientul atât pentru studentul de medicină, medicină dentară cât şi pentru pacient, precum şi crearea unui sistem de formare pentru dezvoltarea competenţelor personalului din învăţământul superior prin participarea la programe de formare, perfecţionare şi acces la cele mai noi tehnologii inovative şi informaţii din domenii specifice.
”Proiectul îşi propune furnizarea serviciilor de consiliere în carieră şi îmbunătăţirea competenţelor în domeniul medicinei pentru 5.050 de studenţi de la Facultătile de Medicină şi Medicină Dentară, în scopul creşterii şanselor de integrare pe piaţa muncii din România, consilierea acestora în alegerea specialităţii medicale în baza exemplelor de bune practici de la nivel naţional şi European, precum şi dezvoltarea de aptitudini de muncă pentru 3000 de studenţi la medicină, în vederea creşterii ocupabilităţii şi inserţiei pe piaţa muncii. Noutatea acestui proiect constă în dezvoltarea unui sistem teach-teaching care va fi implementat prin chestionare, forme interogative şi prin cazuri clinice teoretice sau practice. Această modalitate de învăţare reprezintă un training activ, antrenant, provocator care îl va ajuta în însuşirea noţiunilor, fiind şi un sistem de învăţare mult mai facil şi mai atractiv pentru student”, a declarat prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultății de Medicină Dentară Iași.
Efectele pe termen mediu şi lung ale proiectului vizează îmbunătăţirea performanţelor studenţilor prin acumularea de cunoştinţe specifice atât în contextul creşterii nivelului de calificare în domeniul medical precum şi a creşterii calităţii serviciilor oferite populaţiei, în special a celei cu dizabilităţi. Proiectul este de tip strategic cu implementare la nivel multiregional, prin efectuarea de stagii practice prin integrarea pe piaţa muncii a unui număr ridicat de viitori specialişti calificaţi si prin parteneriatele care se vor forma. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziția de la şcoală la viaţa activă”, Numărul de identificare al contractului: POSDRU/160/2.1/S/139881.
Evenimentul va avea loc marţi, 29 aprilie 2014, ora 12:00, în Sala Senat a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi. Proiectul are o durată de 20 luni (1 aprilie 2014 – 30 noiembrie 2015) şi o valoare de 16.307.986 RON.

afis forna 1

URL scurt: http://www.moldova24.ro/?p=34191

Publicat de pe 28 Apr 2014. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, GALERIE MULTIMEDIA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Șeful Poliției Neamț maltratează o copilă de 14 ani. Sursa: 7Est

Comentate recent

  • M.p: Rusine ca faceti sa sufere acesti copii
  • M.p: Nu este adevarat sunt doar minciuni.Vom vedea cand va iesi adevarul cine va veni sa-si ceara scuze pt defaimare...
  • CHISALITA CATALINA: Buna ziua!Ma bucur ca in sfirsit cineva sa hotarit sa spuna adevarul despre ce se intimpla in...
  • Cornel: ACET fiind o firma specializata in transportul apei, a facut studii pentru obtinerea energiei din apa...
  • vasile avadanei: am fost penultimul jefuit de savel matache intr-un lung sir de victime. teza mea de doctorat a...