|

Tradiții: Sânpetru la jumătatea anului

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt prăznuiți în aceeași zi, deoarece amândoi s-au săvârșit la Roma, din porunca împăratului Nero. Sf. Ap. Petru a fost răstignit cu capul în jos, iar lui Pavel i s-a tăiat capul. Moaștele Sf. Ap. Petru și Pavel, potrivit Sinaxarului, au fost puse împreună. Tradiția a consemnat 29 iunie ca dată a martiriului celor doi Sfinți Apostoli. Cercetările mai noi au stabilit cu o anume precizie că Petru a fost răstignit în anul 64 d.H., iar Pavel a fost decapitat în anul 67 d.H.

Sfinții Apostoli Petru si Pavel sunt autori de epistole incluse de Biserică între textele canonice ale Noului Testament.

Sf….citeste mai mult aici

URL scurt: http://www.moldova24.ro/?p=126888

Publicat de pe 29 Iun 2017. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, NEAMȚ. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Șeful Poliției Neamț maltratează o copilă de 14 ani. Sursa: 7Est

Comentate recent

  • Costel: Au donat sangele corupt din ei. In caz de razboi or sa fie donatorii de organe. Jegosii.
  • S.: Oare nu ii este putin rusine persoanei care a publicat aceasta stire si a scris numai minciuni. de ce intotdeauna...
  • .v.b: Ar trebui sa stergeti acest aricol si sa cercetati inainte de a scrie asa ceva nu mi se pare corect sa...
  • M.p: Rusine ca faceti sa sufere acesti copii
  • M.p: Nu este adevarat sunt doar minciuni.Vom vedea cand va iesi adevarul cine va veni sa-si ceara scuze pt defaimare...