|

VIROZE. Avalanșă de viroze respiratorii la Iași

Viroze respiratorii 1Vremea caldă, cu diferențe mari de temperatură între zi și noapte a fost resimțită din plin la Iași.

Numai într-o singură săptămână, aproape 300 de ieșeni au trecut pragul spitalelor acuzând simptomele virozei respiratorii. ”În săptămâna 10-16.02.2014, s-a constatat o creștere a numărului de viroze respiratorii, conform statisticii oferite de Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile. La nivelul județului Iași, săptămâna trecută s-au înregistrat 6152 cazuri de viroze, cu 298 mai multe față de săptămâna 03–09.02.2014. În ceea ce privește pneumoniile, se înregistrează o scădere a numărului de cazuri, fiind raportate 1581, față de 1703, câte au fost înregistrate cu două săptămâni în urmă”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Iași. Un număr foarte mare de cetățeni au preferat să prevină bolile specifice primăverii și s-au vaccinat antigripal. În judeţul Iași, de la începutul campaniei s-au vaccinat 24.646 de persoane. Ministerul Sănătăţii a alocat 25.000 de vaccinuri pentru judeţul Iaşi, iar în momentul de față, în stoc mai sunt 354 de doze. Conform statisticilor, în săptămâna 10-16.02.2014, au fost imunizate 195 de persoane, dozele de vaccin fiind administrate astfel : persoane cu boli cronice, cu vârste cuprinse între 6 luni – 65 ani – 47 doze, pentru gravide – 3 doze și persoane peste 65 de ani – 145 de doze de vaccin.
Cătălin Dumitrescu

Vaccin antigripal 3Viroze respiratorii 2Vaccin antigripal 1

URL scurt: http://www.moldova24.ro/?p=33710

Publicat de pe 19 Feb 2014. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL, BREAKING NEWS, GALERIE MULTIMEDIA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Șeful Poliției Neamț maltratează o copilă de 14 ani. Sursa: 7Est

Comentate recent

  • M.p: Rusine ca faceti sa sufere acesti copii
  • M.p: Nu este adevarat sunt doar minciuni.Vom vedea cand va iesi adevarul cine va veni sa-si ceara scuze pt defaimare...
  • CHISALITA CATALINA: Buna ziua!Ma bucur ca in sfirsit cineva sa hotarit sa spuna adevarul despre ce se intimpla in...
  • Cornel: ACET fiind o firma specializata in transportul apei, a facut studii pentru obtinerea energiei din apa...
  • vasile avadanei: am fost penultimul jefuit de savel matache intr-un lung sir de victime. teza mea de doctorat a...